День міста святкували пряниками та поклонінням мощам святих.

 

Сьогодні, 7 травня, Івано-Франківську виповнюється 356 років від дня заснування. Святкові заходи з цієї нагоди тривають ще з вихідних.

 

Так, учора біля Ратуші відбулось урочисте віче за участю представників влади, гостей із міст-побратимів, іноземних делегацій, духовенства та представників громадськості. Вітав усіх міський голова Руслан Марцінків, передає ZIK.

 

Розпочали урочистості з вшанування пам’яті Героїв, що загинули під час Революції гідності та воєнних дій на сході України.

 

Потому під звуки духового оркестру іванофранківці пройшли урочистою ходою від площі Івана Франка до міської Ратуші, де і відбулося офіційне відкриття святкувань. Окрім жителів міста, на заході були присутні українські чиновники, священнослужителі, ветерани, музиканти і гості з Німеччини, Польщі, Білорусі, Литви, Чехії, Угорщини, Румунії, Грузії, Латвії, Індії.

 

Відзнаку Почесного громадянина міста цьогоріч отримав керівник ВО «Карпати» Богдан Втерковський.

 

Родзинкою цьогорічного святкування стало частування присутніх пряниками. Смачний фестиваль так і назвали «Франик-пряник».

 

Також у храмах міста виставлено для поклоніння мощі святих – зокрема частинка Животворящого хреста, святого отця Піо, святої Матері Терези з Калькутти, святого Івана Павла ІІ, святого Антонія Падевського та блаженного Симеона Лукача.

 

На святковому концерті відомий швейцарський гурт «Kadebostany» привітав іванофранківців з Днем народження їхнього міста. У відповідь міський голова Руслан Марцінків презентував музикантам символічний подарунок – вишиванки. Виконавці оцінили гуцульський орнамент та просто на сцені одягли їх.

 

Сьогодні, 7 травня, у Івано-Франківську продовжать святкувати День міста. Запланований святковий концерт «Франківська дефіляда» за участі найкращих мистецьких колективів та виконавців міста, конкурс краси «Міс Івано-Франківськ», концерт симфонічного рок-оркестру «Brevis» та вистава театру «Воскресіння» просто неба.

07.05.2018