Юніорів ФК «Карпати» намагались підкупити за $10 тис.

 

Напередодні матчу «Динамо» – «Карпати» в чемпіонаті серед гравців віком до 19 років невідомий надіслав повідомлення одному з гравців ФК «Карпати» з пропозицією програти програти матч, інакше арбітр покаже 2 червоні картки. За дивовижним збігом, все так і сталося, інформує прес-служба футбольного клубу.

 

За кілька днів надійшла нова погроза про те, що в грі проти «Шахтаря» команді «світить» вже два пенальті та дві червоні картки, а за програш буде приз у 10 тисяч доларів.

 

«В аферу зловмисник намагався втягнути одразу п'ятьох футболістів «Карпат». А за день до гри призначив зустріч, приніс гроші та заохочував бонусами, зокрема, тисячею доларів для того, хто «заробить» пенальті у власні ворота. Ясна річ, молоді «леви» від такої пропозиції відмовилися», – ідеться в повідомленні.

 

У поліції підтвердили факт спроби підкупу молодих футболістів та розповіли про затримання хабародавця, що відбулось на гарячому.

 

За інформацією відділу комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області, підкупити футболістів  намагався 25-річний мешканець столиці. Його затримали у вівторок, 1-го травня, під час передачі футболістам частини хабара в розмірі 4 тис. доларів.

 

Затриманому вже оголосили про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 369-3 (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань) КК України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Досудове розслідування триває.

 

ФК «Карпати» у встановленому порядку повідомив відповідним листом про усе, що відбулося, Федерацію футболу України.

04.05.2018