Держдеп США закликає Росію звільнити Володимира Балуха.

 

Держдепартамент США закликає владу РФ в Криму звільнити політв'язня Володимира Балуха, який голодує вже понад 43 дні, заявила представник Держдепу Гізер Ноєрт у Twitter.

 

«Російська окупаційна влада в Криму повинна звільнити політичного в'язня Володимира Балуха, який голодує вже протягом 43 днів. Неприйнятно, що Росія ув’язнює громадянина України за вивішування українського прапора в Криму і відмовляє йому в медичному обслуговуванні», – написала Гізер Ноєрт.

 

У коментарях під її дописом проросійські боти заявляють, що Крим був російським, а українська влада – нацистська.

 

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням сприяти в наданні необхідної медичної допомоги активістові Володимиру Балуху, який перебуває в слідчому ізоляторі в Криму і з 19 березня відмовляється приймати їжу.

 

За інформацією представників Кримської правозахисної групи, суд відмовив адвокатам у задоволенні клопотання про допуск до Володимира Балуха лікарів.

 

22 народні депутати України з різних фракцій звернулися в листі до В.Балуха з проханням припинити голодування.

 

Український фермер В.Балух був затриманий 8 грудня 2016 року в своєму будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада пред'явила йому обвинувачення в зберіганні боєприпасів. У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

 

19 березня В.Балух оголосив голодування.

03.05.2018