Правляча Республіканська партія погодилася підтримати кандидатуру Пашиняна.

Наступне голосування щодо кандидатури прем’єр-міністра Вірменії відбудеться восьмого травня.

 

 

Правляча Республіканська партія Вірменії на повторних виборах прем'єр-міністра країни проголосує за кандидата, якого висуне як мінімум третина депутатів. Таку заяву зробив у середу ввечері, другого травня, голова фракції РПВ в парламенті Вірменії Ваграм Багдасарян. Він підкреслив, що свого власного кандидата партія не висуватиме.

 

Фактично це означає, що жодних перешкод для обрання лідера опозиції Нікола Пашиняна новим прем'єр-міністром не залишилося, адже під час попереднього голосування першого травня його кандидатуру підтримало значно більше за третину депутатів. Йому тоді забракло для обрання лише вісьмох голосів. Опозиційні фракції в парламенті вже заявили, що підтримають кандидатуру Пашиняна.

 

Заява Республіканської партії пролунала менш ніж через добу після початку оголошеного Пашиняном загального страйку у Вірменії. Другого травня в країні були скасовані заняття в школах і вишах, перервано залізничне сполучення, в Єревані не працювало метро, ​​були заблоковані основні дороги.

 

Зразу після заяви республіканців на вечірньому мітингу в Єревані на площі Республіки Нікол Пашинян закликав своїх прихильників припинити протести і «відпочити». Про це повідомив вірменський інформаційний портал News.am.

 

Нагадаємо, що хвиля масових протестів у Єревані та інших вірменських містах піднялася 13 квітня, після того, як колишній президент країни Серж Саргсян був номінований депутатами парламенту на посаду прем'єр-міністра. Під тиском протестувальників 23 квітня Саргсян подав до демісії, проте акції протесту в країні тривають.

03.05.2018