Коломойський програв "Нафтогазу" суд щодо управління "Укрнафтою".

 

Лондонський арбітраж визнав ключові положення акціонерної угоди щодо "Укрнафти" такими, що не підлягають виконанню.

 

Про це йдеться у повідомленні НАК "Нафтогаз Україна".

 

26 квітня Лондонський міжнародний арбітражний суд присудив арбітражне рішення у спорі за позовом міноритарних акціонерів "Укрнафти" проти "Нафтогазу". "Арбітри дійшли висновку, що ключові положення акціонерної угоди між "Нафтогазом" та компаніями Ігоря Коломойського щодо корпоративного управління "Укрнафти" є такими, що не підлягають виконанню, оскільки суперечать імперативним нормам корпоративного законодавства України", – йдеться у повідомленні.

 

"Зокрема, не підлягає виконанню частина статті 9 акціонерної угоди, яка, серед іншого, передбачає, що 6 членів наглядової ради "Укрнафти" обираються з числа кандидатів, запропонованих "Нафтогазом", а голова правління "Укрнафти" та інші 5 членів наглядової ради "Укрнафти" – з числа кандидатів, запропонованих компаніями Коломойського, які є міноритарними акціонерами "Укрнафти". Стаття 9 також передбачає, що персональний склад правління "Укрнафти" має затверджуватися наглядовою радою "Укрнафти" за пропозицією голови правління", – зазначають в "Нафтогазі".

 

При цім суд постановив, що в цілому акціонерна угода є дійсною, хоча ключові її положення щодо корпоративного управління "Укрнафти" є такими, що не підлягають виконанню.

 

30.04.2018