Заступник бурмистра демісував після скандалу з хабарем.

 

Заступник Луцького міського голови Олександр Рачков заявив, що подає у відставку та призупиняє членство у політичній партії ВО "Батьківщина" після скандалу з затриманням на хабарі.

 

Про це Рачков повідомив у своїй заяві, оголошеній у Луцькій міській клінічній лікарні, де тепер перебуває на лікуванні, повідомляє видання "Волинські новини".

 

Заступник бурмистра стверджує, що, йдучи у відставку, висловлює прихильність до неупередженого слідства, а також знімає підозри у можливому політичному тискові.

 

Олександр Рачков переконує, що інформація про те, буцімто в нього вдома та в кабінеті знайшли "тисячі доларів", неправдива.

 

Напередодні Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що 25 квітня в Луцьку затримали двох посадовців міської ради та заступника міського голови на отриманні хабара.

 

"Прокуратура Волинської області спільно з працівниками СБУ, Нацполіії та САП затримала трьох посадовців міськради обласного центру, у тому числі заступника міського голови, під час одержання ними четвертого траншу неправомірної вигоди в розмірі 17 000 доларів США за оформлення права власності на вже збудований житловий будинок", – повідомив Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Окрім того, у ході документування злочинних дій заступника Луцького міського голови встановлено факт його посередництва під час вимагання головою одного з судів області неправомірної вигоди від громадянина в сумі 10 000 доларів за ухвалення позитивного рішення під час судового розгляду кримінального провадження", – додав Генпрокурор.

 

27.04.2018