Лідер протестів у Вірменії Пашинян зустрівся з російським послом.

Нікол Пашинян запевнив, що протести у Вірменії не спрямовані проти Росії.

 

 

Зустріч лідера протестного руху Вірменії, депутата парламенту Нікола Пашиняна з російським послом у Вірменії Іваном Волинкіним відбулася в середу, 25 квітня. В інтерв'ю російському інформаційному агентству РБК Пашинян зазначив, що зустріч в посольстві РФ в Єревані відбулася за його ініціативою.

 

За словами вірменського опозиціонера, Росія обіцяла не втручатися в події у Вірменії, а сам він запевнив російського дипломата, що в акціях протесту «немає ні краплини антиросійських настроїв». «Протестний рух не спрямований ні проти Росії, ні проти Сполучених Штатів, ані проти Євроунії, ні проти Ірану, ні проти Грузії. Це суто внутрішньовірменський рух проти корупції, проти неефективного правління. І я дуже втішений, що представники Росії кажуть, що вони не мають наміру втручатися у внутрішні справи Вірменії», – зазначив Пашинян.

 

Він також застеріг від проведення паралелей між актуальними протестами у Єревані та Майданом у Києві 2013-2014 років. На запитання, чи немає у нього побоювань, що, з огляду на український досвід, в разі затяжної політичної кризи Росія може втрутитися, Пашинян відповів: «Я не хочу враховувати український досвід, тому що це взагалі інша історія. Я хочу чітко констатувати – і про це йшлося під час зустрічі з послом, – що у цього руху немає взагалі жодного геополітичного контексту», – заявив він.

 

Вірменський опозиційний політик заявив в інтерв'ю РБК, що не має наміру припиняти протести доти, допоки він не буде затверджений тимчасовим прем'єр-міністром до проведення позачергових парламентських виборів.

 

Нагадаємо, що в понеділок, 23 квітня, на хвилі протестів пішов у відставку екс-президент і новообраний прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян. Утім акції протесту після цього не припинилися.

26.04.2018