У Вірменії відновилися антиурядові акції протесту.

Президент Вірменії закликав опозиційних лідерів провести перемовини.

 

 

На площі Республіки в Єревані в середу, 25 квітня, почалася нова масова акція протесту, на яку закликав вийти лідер опозиції, голова опозиційної парламентської фракції «Вихід» Нікол Пашинян. «Республіканська партія повинна піти з влади. Всі республіканці повинні визнати перемогу народу. Вони повинні піти», – заявив Пашинян під час багатотисячної ходи Єреваном.

 

Поліція взяла під кругову охорону будівлі уряду і центрального офісу правлячої Республіканської партії, очолюваної екс-прем'єром, колишнім президентом Сержем Саргсяном. На вулицю Мелік-Адамяна, де розташовані обидві будівлі, стягнуто поліційну спецтехніку.

 

Через велику кількість учасників протестної акції головні шляхи вірменської столиці виявилися заблокованими. Протестувальники перекрили також трасу Вірменія-Грузія і дорогу до Єреванського летовища. Вони скандують «Геть Сержа, Карена (Карен Карапетян є в.о. прем'єр-міністра)!», «Нікол – прем'єр-міністр!», «Страйк!» – подає вірменський інформаційний портал News.am.

 

До демонстрації приєдналися прихильники і члени партії «Процвітаюча Вірменія», яка входить до другої за чисельністю парламентської фракції «Царукян», а також представники позапарламентської опозиційної партії «Спадщина».

 

Тим часом вірменський президент Армен Саркісян заявив, що почав консультації з представниками парламентських і позапарламентських сил на тему ситуації в країні та шляхів виходу з неї. Як повідомляють на сайті глави республіки, Саркісян шкодує про провал попередніх перемовин з опозицією.

 

Нагадаємо, що в понеділок, 23 квітня, на хвилі протестів пішов у відставку екс-президент і новообраний прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян.

25.04.2018