На адмінбудівлях Баварії встановлять хрести.

 

Таке рішення ухвалив уряд цієї німецької федеральної землі.

 

 

Відповідний указ, схвалений кабінетом міністрів Вільної держави Баварія у середу, 25 квітня, має набути чинності 1 червня. Про це повідомляють на сайті баварського уряду. Всім муніципалітетам, округам і комунам федеральної землі рекомендовано діяти відповідним чином. Хоча, на відміну від земельних установ, для них це – добровільна опція.

 

«Хрест – це засадничий символ баварської ідентичності й способу життя. Він уособлює такі загальні цінності, як любов до ближнього, людська гідність і толерантність», – так прокоментував ухвалу прем'єр-міністр німецької федеральної землі Баварія Маркус Зьодер (Markus Söder), котрий є представником Християнсько-соціального союзу. На своїй сторінці у Twitter Зьодер  повідомив, що зразу ж по засіданні кабінету він повісив хрест при вході до Баварської державної канцелярії.

 

Рішення баварського уряду привітав католицький архієпископ баварського міста Бамберґа Людвіґ Шік (Ludwig Schick). Він заявив, що хрест символізує «єдність, примирення і порозуміння». Зі схожою заявою виступив голова ради протестантської Євангелістської церкви Німеччини Гайнріх Бедфорд-Штром (Heinrich Bedford-Strohm). «Тішуся, що хрест тепер буде видно й у публічних місцях», – зазначив він.

 

Водночас голова Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Ліндер (Christian Lindner) звинуватив Зьодера в «експлуатації релігійних тем в політичній боротьбі» і порівняв його з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоґаном.

 

 

25.04.2018