Йованович: Росія ще не відповіла на "план Волкера".

 

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що американська дипломатія всіляко допомагає встановити мир в Україні, зокрема через спеціального представника США Курта Волкера, і тепер чекає на відповідь Кремля.

 

Про це Йованович сказала в інтерв’ю "Радіо Свобода".

 

"Коли ми дивимось на смерть і руйнування, спричинені силами, якими керує Росія останні чотири роки, ми далі хочемо допомогти знайти рішення. Я знаю, що ви в курсі, що посол Курт Волкер керує нашими зусиллями намагатися працювати не тільки з росіянами, а й з Україною та з однодумцями, перш за все, з партнерами «нормандської четвірки» – Францією та Німеччиною. Але є й багато інших країн, які також хочуть допомогти. Тому він, очевидно, має план, він працював з росіянами над цим, і ми очікуємо на російську відповідь. І ми ще не отримали цієї відповіді. Отже, я думаю, що наступний крок за Росією", – зазначила посол.

 

Відзначимо, в найближчі дні спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер знову планує приїхати в Україну. За останні вісім місяців роботи то буде вже сьомий візит.

 

Волкер розповідав, що останній його контакт із росіянами був у січні цього року. Після цього російська сторона жодного разу не виходила на контакт.

 

23.04.2018