Цьогоріч в області запрацюють 5 сміттєсортувальних ліній.

 

Цьогоріч на Львівщині запрацюють 5 сміттєсортувальних ліній, що будуть встановлені на сміттєвих полігонах в районах, повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передають "Варіанти".

 

«Ми торік закупили декілька сортувальних ліній, а з настанням хорошої погоди почали їх монтувати на сміттєзвалищах області. Цього року їх працюватиме не менше п'яти», – заявив Олег Синютка.

 

Наразі три сортувальні лінії встановлюють на сміттєзвалищах у Дрогобичі, Самборі та Новояворівську, а за три роки в облдержадміністрації планують встановити такі на всіх полігонах твердих побутових відходів Львівщини.

 

Техніку для сортування сміття обласна державна адміністрація купила в грудні. На сміттєзвалищі в Золочеві вже сортують сміття перед складуванням.

 

Олег Синютка додав, що також цього року в області стартує будівництво сміттєспалювального заводу. Сміттєпереробні заводи на території Львівщини планують звести у Новому Роздолі, Дрогобицькому та Жовківському районах.

 

Їх зводитимуть 3 компанії – ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс», ТзОВ «Глассворк технолоджі» та інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК».

23.04.2018