Велика Британія почала нові розслідування проти російського телеканалу.

RT (колишній Russia Today) підозрюють у поданні необ’єктивної інформації щодо отруєння Скрипалів.

 

 

Британський медіарегулятор Ofcom відкрив сім нових розслідувань проти російського державного телеканалу RT. Відомство запідозрило його в маніпуляціях під час висвітлення інциденту з отруєнням Сергія і Юлії Скрипалів у місті Солсбері. Про це повідомило радіо BBC.

 

«Після подій у Солсбері ми спостерігаємо значне збільшення числа програм RT, які вимагають розслідування на предмет порушення правил мовлення», – наголошується в повідомленні Ofcom, опублікованому в середу, 18 квітня. Йдеться про сюжети, випущені в період з 17 березня до 16 квітня. Регулятор заявив про намір оголосити результати розслідування найближчим часом.

 

Головна редакторка RT Маргарита Симоньян, своєю чергою, іронічно прокоментувала рішення Ofcom у своєму Telegram-каналі: «Щойно британський “Роскомнадзор” повідомив на своєму сайті, що відкриває проти нас відразу сім нових розслідувань. Зрозуміло, через справу Скрипаля – як зізнався сам медіарегулятор. Відразу відповідаю: кота – не ми!» Очевидно, пані Симоньян натякає на кота родини Скрипалів, котрий загинув разом із морськими свинками внаслідок хімічної атаки на помешкання.

 

Раніше в середині березня Ofcom у зв'язку з атентатом на Скрипаля заявив про можливість перегляду умов ліцензії, на підставі якої російський телеканал RT здійснює мовлення на території Великої Британії. Ofcom поінформував про те, що надіслав власникові ліцензій на мовлення RT в Об’єднаному Королівстві попередження, в якому говориться: «Якщо в рамках британського розслідування (інциденту зі Скрипалем, – Z) з'ясується, що з боку російської держави щодо Великої Британії мало місце незаконне застосування сили, то ми вважатимемо доречним, у рамках виконуваних нами обов'язків, переконатися, чи функціонує RT чітко і відповідно до прийнятих норм».

 

Тим часом офіційна речниця МЗС Росії Марія Захарова натякнула Лондону: «Хмари над BBC згущуються». Раніше вона повідомляла, що жодне британське ЗМІ в Росії не працюватиме, «якщо вони закриють RT». RT працює у Великій Британії з 2011 року.

18.04.2018