США і Велика Британія звинуватили Росію в масштабній гакерській атаці.

Американські та британські компетентні відомства стверджують, що атака була спрямована і на державні структури, і на приватні компанії.

 

 

На прес-конференції в Білому домі координатор адміністрації президента США з питань кібербезпеки Роб Джойс (Rob Joyce) повідомив, що Сполучені Штати і їхні союзники з високим ступенем достовірності вважають, що Росія проводить масштабну гакерську кампанію.

 

Згідно з зібраними розвідданими США і Великої Британії, метою гакерів стали мільйони пристроїв, призначення яких – маршрутизація даних в інтернеті. «Зламані пристрої використовувалися для спостереження за інформацією, яка за проходила через них», – розповів Джойс. Також зловмисники намагалися зламати мережевий захист і системи виявлення гакерських атак.

 

«Ймовірними цілями кібератак були мільйони ключових пристроїв, які дозволяють встановлювати з'єднання з інтернетом – маршрутизатори, комутатори та файрволи. Російські суб'єкти, котрі фінансуються державою, мали намір викрасти інтелектуальну власність і отримати постійний доступ до мереж своїх жертв», – йдеться в опублікованій у понеділок, 16 квітня, спільній заяві американського ФБР, міністерства внутрішньої безпеки США і британського Центру національної комп'ютерної безпеки. У заяві відомств також перераховують детальні методи, до яких вдавалися російські гакери для досягнення своїх цілей, і які вади захисту кіберсистем вони використовували.

17.04.2018