Обрання керівника перинатального центру знову перенесли.

 

Сьогодні, 16 квітня, відбулося чергове засідання конкурсної комісії з обрання директора Львівського обласного перинатального центру. Комісія не змогла визначити переможця конкурсу і перенесла засідання на 25 квітня, передає ЗіК.

 

На засідання прийшли близько 50 представників колективу перинатального центру, активісти, які назвалися учасниками АТО, що підтримують одного із кандидатів на посаду – Ірину Біль.

 

Після понад півгодинного обговорення за зачиненими дверима голова конкурсної комісії Володимир Гірняк повідомив, що комісія потребує додаткового часу, аби ухвалити рішення.

 

«Рішення комісії не буде ухвалюватися під тиском будь-кого», – наголосив Володимир Гірняк.

 

Це викликало обурення присутніх активістів. Вони агресивно, з криками, підійшли до членів комісії, навіть вимагали, щоби ті писали заяви на звільнення, якщо не можуть стільки часу ухвалити рішення.

 

До обласної ради викликали працівників поліції.

 

Як повідомляв Z, на посаду директора КЗ ЛОР «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» є троє претендентів: Біль Ірина Андріївна – завідувач відділенням перинатального центру; Москвяк-Лесняк Дзвенислава Євгенівна – лікар міського комунального клінічного пологового будинку №1 м. Львова; Малачинська Марія Йосипівна – директор Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення.

 

На засіданні конкурсної комісії 4 квітня претенденти представили своє бачення розвитку перинатального центру. Програми кандидаток багато у чому перегукувалися. Усі троє говорили про перетворення установи в комунальне некомерційне підприємство, впровадження платних послуг, боротьбу з корупцією. На запитання про готовність робити непопулярні заходи – проводити реорганізацію чи скорочення штату, відповідали неохоче. Ірина Біль зазначила про наміри зберегти колектив лікарні.

 

Тоді ж було озвучено, що проти одного із претендентів є кримінальне провадження. Йдеться про Дзвениславу Москвяк-Лесняк, якій оголошено підозру за ч.1 ст.140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником). Досудове розслідування у цій справі триває.

16.04.2018