Цьогоріч на реставраційні роботи з бюджету Львова виділять 36 млн грн.

 

Цього року з бюджету розвитку Львова на реставраційно-ремонтні роботи на історичних об’єктах буде виділено 36 млн грн, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Кожного року, як тільки маємо сприятливі погодні умови, у нас розпочинається реставраційний сезон. Проводимо роботи з реставрації і ремонту сакральних споруд, фасадів і балконів будинків, дахів, вітражів, фонтанів, розробляємо проектно-кошторисну документацію для наступних об’єктів. Цього року з бюджету розвитку буде виділено управлінню охорони історичного середовища 36 млн грн на ремонт і відновлення історичних об’єктів. Намагатимемося в повному обсязі освоїти ці кошти та виконати весь об’єм робіт, який заплановано на цей рік», – повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

 

Так, у 2018 р. заплановано ремонтно-реставраційні роботи даху костелу св. Казимира на вул. М.Кривоноса, 1; ремонтно-реставраційні роботи костелу Домініканців з келіями на пл. Музейній, 3; реставраційно-ремонтні роботи храму Святої Трійці на вул. Тершаківців, 1-а; ремонтно-реставраційні роботи фасадів будинку на вул. Підвальній, 9; реставрація фасадів та даху будинку на вул. Т.Шевченка, 4; ремонтно-реставраційні роботи фасаду будинку – пам’ятки архітектури на вул. В.Винниченка, 2; реставрація та консервація руїн Високого замку; реставраційно-ремонті роботи даху та куполу будинку – пам’ятки архітектури на пл. А. Міцкевича, 6/7.

 

На замовлення управління розроблено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт та реставрацію 35 балконів на 9 будинках міста. Ці роботи також заплановано виконати у 2018 р.

 

Окрім того, як повідомляв Z, в історичній частині Львова цьогоріч відреставрують 50 брам і вхідних дверей у співфінансуванні з мешканцями.

 

Минулого року управління охорони історичного середовища використало на реставраційно-ремонтні роботи 23,8 млн грн. Кошти витратили на роботи в Музеї Пінзеля на площі Митній, в храмі св. Миколая на вул. Хмельницького, на фасад театру імені Леся Курбаса, на церкву св. Параскеви П’ятниці та на будівлю шпиталю ім. Митрополита Андрея Шептицького.

 

Також у 2017 році проведено реставрацію і капітальний ремонт 36 балконів на 12 житлових будинках міста. Розпочато реставрацію та капітальний ремонт 28 балконів головних фасадів на шести житлових будинках: роботи будуть завершені у 2018 р.

 

Окрім того, у співпраці з GIZ проведено реставрацію брами каплиці Боїмів, фасаду будинку на вул. Староєврейській, 36 та реставрацію балконів за адресами: вул. Дорошенка, 15 і вул. Вірменська, 13.

 

16.04.2018