Офіційний Київ привітав удари коаліції по вузлах Асада в Сирії.

 

Президент України Петро Порошенко привітав удар міжнародної коаліції проти об’єктів військової хімічної інфраструктури режиму Башара Асада в Сирії, зазначивши, що сприймає його "як вимушений, але виправданий крок".

 

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Це справедлива відповідь на факт вчинення жорстокого злочину проти людяності – хімічної атаки у Думі 7 квітня, яка забрала життя десятків невинних людей", – зазначив голова держави.

 

Порошенко підкреслив, що Україна закликає задіяти всі можливі механізми та інструменти ООН, в тому числі й Раду безпеки, "для попередження подібних злочинів диктаторських режимів у майбутньому".

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов назвав дії міжнародної коаліції "професійною та адекватною реакцією" на використання хімічної зброї режимом Асада.

 

"Агресивні заяви та попередження Кремля, завдяки військовій допомозі якого продовжує існувати сирійський режим, не змогли зупинити справедливого покарання", – прокоментував Турчинов на своїй сторінці у twitter.

 

МЗС України від імені держави висловило солідарність зі США, Великою Британією та Францією.

 

"Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності", – заявили у зовнішньополітичному відомстві.

 

"Звертає на себе також увагу цілеспрямована підтримка злочинів Дамаска з боку кремлівського режиму, який своїми діями, у тому числі в Раді Безпеки ООН, послідовно унеможливлює вирішення конфлікту у Сирії відповідно до статуту ООН", – зазначили в МЗС.

 

16.04.2018