Ринок "Південний" спростовує звинувачення у захопленні землі.


У львівського бізнесмена, власника ринку "Південний" Петра Писарчука відреагували на заяви від міського голови Львова Андрія Садового про захоплення землі під незаконне будівництво.

"Заяви мера Львова Андрія Садового про те, що Петро Писарчук і ТВК «Південний» ведуть незаконні будівельні роботи на комунальній землі міста в районі вулиці Ряшівської, – повна нісенітниця. Вочевидь, таким чином пан Садовий відвертає увагу від реальних проблем у Львові", – заявила речниця ТВК "Південний" Уляна Копцюх, передає ЛП.

 

За словами Уляни Копцюх, сьогодні, 13 квітня, на ТВК «Південний» завітала комісія чиновників від Андрія Садового у складі директора департаменту економічного розвитку Ірини Кулинич, начальника юридичного управління Львівської міської ради Гелени Пайонкевич, заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, представників поліції й інших осіб, але жодних захоплених земель чиновники не виявили.

 

Як пояснює представниця ТВК, сьогоднішні заяви Андрія Садового стосуються вкрай занедбаної території, розташованої поряд із ТВК «Південий».

 

"Єдині роботи, які ми провели, – облагородили територію, а саме проклали бруковану дорогу замість ґрунтової, що поєднала ТРЦ Victoria Gardens та аеропорт «Львів».

 

Цією дорогою користуються передовсім львів’яни, які живуть у цьому районі. Те, що давно мало б зробити місто, зробив «Південний», за власний кошт. Якщо проблема у тому, що ми замостили розбиту дорогу бруківкою, то ми готові її демонтувати будь-якої миті. Але ж чиновники попросили нас цього не робити. Тож не зрозуміло, у чому полягає суть спору? Усе, що за межею цієї дороги, – занедбаний болотяний пустир», – каже Уляна Копцюх.

 

«Дорогу чиновники вирішили перекрити і встановити там намет із муніципальною дружиною, яка буде цілодобово її охороняти, щоб нею не користувалися люди. Так само не зрозуміло, навіщо витрачати міські кошти на охорону пустиря, до якого «Південний» не має, не мав і не планує мати жодного відношення», – додала речниця ТВК «Південний».

13.04.2018