Кардіоцентри отримали стенти для хворих з гострим інфарктом.

 

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook про те, що регіони отримали чергову партію стентів для надання екстренної допомоги хворим на інфаркт.

 

«Чергова партія стентів вже в регіонах! Переконайтеся, що ваші близькі та родичі знають про урядову програму екстреного стентування і те, що ніхто не має права вимагати від них коштів за стенти.

 

Всього медзаклади в областях України отримали 5323 стенти – це додаткова поставка до 4657 стентів, котрі були відправлені в регіони минулої осені.

 

Це високоякісні стент-системи, вироблені у США та Європі, що пройшли суворий контроль і є повністю безпечними для життя й здоров’я українських пацієнтів.

 

Разом зі стентами в області також розвезені необхідні медичні вироби для їхнього встановлення», – повідомила Уляна Супрун.

 

За словами урядовиці, стенти є в медзакладах, де забезпечують екстрену допомогу пацієнтам з інфарктом міокарда. Серед цих медзакладів – 24 сучасних кардіоцентри, які надають безоплатну допомогу при інфаркті щодня та цілодобово.

 

Уляна Супрун додала, що цьогоріч у бюджет закладено фінансування для відкриття ще 13 кардіоцентрів в 11 областях.

 

Львівська область отримала 331 стент, Івано-Франківська – 223, Тернопільська – 140. Потребу у стендах розраховують на даних щодо проведення відповідних процедур за попередні періоди.


 

«Всього до кінця року у регіони буде поставлено 20 тис. стентів. Як показує середня річна статистика, цього має вистачити, щоби надати безоплатне стентування всім, кого спіткав інфаркт та хто потребує термінової допомоги», – додала Уляна Супрун.

13.04.2018