Управління СБУ для боротьби з тероризмом придбало позашляховик Mitsubishi Pajero.

 

Управління служби безпеки України у Львівській області 5 квітня уклало угоду на закупівлю автомобіля Mitsubishi Pajero Sport з ТОВ «Ніко-Захід» на суму 1,28 млн грн, інформують Наші гроші. Львів.

 

Закупівлю здійснили за переговорною процедурою. СБУ вказало, що автомобіль «необхідний для виконання завдань щодо відсічі збройній агресії та відвернення загроз державній безпеці, незалежності України, її територіальній цілісності і недоторканності, щодо боротьби з тероризмом, усунення обставин, що зумовили необхідність введення надзвичайного стану».

 

Згідно з договором, «Ніко-Захід» до 30 квітня 2018 року передасть у власність Львівського управління СБУ «темно-сірий автомобіль спеціалізованого призначення Mitsubishi Pajero Sport 2017 року випуску».

 

Львівські силовики придбали автомобіль в другій (з трьох) за вартістю комплектації, що в салоні компанії-продавця зараз продається за акційною ціною 1,09 млн грн. Відтак на 190 тис. грн СБУ замовило додаткове обладнання: рейлінги на дах, турботаймер, комплект гумових шин, тоновані вікна тощо. Крім того, автомобіль додатково обладнають сигнально-гучномовним пристроєм потужністю не менш як 300 Вт та виносним спеціальним світловим сигналом (маячком) синього кольору з магнітним утримувачем.

 

Крім «Ніко-Захід», участь в закупівлі брало краматорське приватне підприємство «Талісман», чия пропозиція була на 6,4 тис. грн дорожчою.

 

Львівська фірма «Ніко-Захід» є офіційним імпортером автомобілів Mitsubishi в Україні. Її засновниками є ТОВ «Компанія з управління активами «Ковін капітал», ТОВ «Ніко Авто Холдинг (Україна)» та Іван Ніколайчук, який також є кінцевим бенефіціарним власником.

 

За 2017-2018 роки «Ніко-Захід» взяло участь у 20 закупівлях, підписавши 14 договорів на загальну суму 10,6 млн грн. Угоду з львівським управлінням СБУ компанія уклала вперше.

 

Співласником «Ніко-Захід» через «КУА «Ковін Капітал» є виходець з Чернівців Володимир Гнатишин, який був бізнес-партнером нинішнього міністра юстиції Павла Петренка, одного з найближчих соратників лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка.

 

У 2016 році Центр обслуговування підрозділів Нацполіції уклав угоду про купівлю 635 автівок Mitsubishi Outlander PHEV 2.0 з іншою фірмою з групи «Ніко» – ТОВ «Ніко Діамант» – на загальну суму 959,41 млн грн. Була зроблена повна передплата на всю величезну партію машин. Після критики в ЗМІ МВС повідомило про зниження вартості автомобілів на 13% та збільшення їхньої кількості закупівлі. Після цього Національне антикорупційне бюро України почало перевірку угоди.

 

Зі судових ухвал відомо, що детективи підозрювали переплату 240 млн грн під час цієї закупівлі. З літа минулого року судовий реєстр не містить інформації про клопотання НАБУ в цій справі.

13.04.2018