Регіональна філія «Укрзалізниці» взяла участь у змові і розтраті 70 млн грн.

 

Львівська залізниця брала участь у махінаціях із ремонтом дизельних двигунів, внаслідок чого розтрачено 70 млн грн державних коштів, інформує Генеральна прокуратура України.

 

Генпрокуратура спільно зі Службою безпеки України провела обшук у приміщенні ПАТ «Укрзалізниця» через досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо привласнення коштів, виділених на ремонт дизель-поїздів приміського сполучення.

 

Відтак про підозру повідомлено 14 службовцям залізниці.

 

«Станом на сьогодні слідство встановило, що керівники ПрАТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод», змовившись з керівництвом «Львівської залізниці», «Південної залізниці» та за участі керівництва ПАТ «Укрзалізниця», склали документи про виділення більш як 70 млн грн на модернізацію дизельних двигунів для цього заводу, однак ніякої роботи не було проведено», – ідеться в повідомленні ГПУ.

 

Досудове розслідування триває.

 

На початку січня ПАТ «Укрзалізниця» звільнило з посади директора регіональної філії «Львівська залізниця» Івана Груника через неналежне ведення бухгалтерського обліку та викривлення даних фінансової звітності.

12.04.2018