Оголошено конкурс на найкращий проект пам’ятника героям ЗУНР та УГА.

 

Львівська обласна державна адміністрація оголосила Всеукраїнський конкурс на найкращий ескізний проект пам’ятника героям ЗУНР та УГА у Львові, інформує прес-служба ЛОДА.

 

Прийом заявок на конкурс триватиме з 16 квітня до 16 травня 2018 року. Отримати конкурсну документацію можна в департаменті з питань культури, національностей та релігій ОДА.

 

«Перед учасниками конкурсу ставлять завдання розробити засобами монументального мистецтва та архітектури проектні пропозиції встановлення пам’ятника героям ЗУНР та УГА.

 

Для встановлення пам’ятника пропонують ділянку на перетині вул. Листопадового Чину і вул. Огієнка. На цій ділянці необхідно запроектувати пам’ятник з урахуванням існуючої містобудівної ситуації з відповідним благоустроєм», – ідеться в оголошенні про конкурс.

 

«Проектом необхідно передбачити відображення відповідними художньо-пластичними засобами подій та особистостей, пов’язаних із проголошенням ЗУНР у м. Львові; раціональне використання земельної ділянки; містобудівний аналіз розміщення пам’ятника; композиційну узгодженість з існуючими пам’ятниками культурної спадщини з урахуванням містобудівного значення місця розташування пам’ятника», – зазначенов документі.

 

Проекти подають на конкурс анонімно. Усі надписи та друковані матеріали конкурсних проектів виконують українською мовою.

 

З детальними умовами конкурсу можна ознайомитись тут.

12.04.2018