Міськрада не дасть закрити Центр творчості дітей та юнацтва.

 

Центру творчості дітей та юнацтва Галичини на Погулянці у Львові не закриватимуть через виявлені порушення в дотриманні правил пожежної безпеки, заявив під час засідання колегії ЛМР міський голова Львова Андрій Садовий, передає ЗіК.

 

«Ніхто Центру закривати не буде. Центр буде далі працювати. Працівники ДСНС мають дуже багато енергії. Вони не шукають порушення на ринку «Південний», вони його чомусь обходять стороною, а йдуть в дитячий центр. Можна зайти в міську раду, знайти дуже багато порушень і вирішити закрити міську раду. З цього навряд чи вийде щось добре», – прокоментував Андрій Садовий.

 

Як запевнила директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна, надзвичайники всього лише виявили у Центрі старі вогнегасники, тож ситуація з пожежною безпекою там не є критичною.

 

«Ситуація не є критичною. У підвальному приміщенні були старі вогнегасники, але у всіх приміщеннях є нові вогнегасники. Був укладений акт, там є чітко прописані порушення, які були виявлені. Керівників зобов’язали усунути ці порушення. Мова про закриття закладу взагалі не йшла», – повідомила чиновниця.

 

За її словами, нині ситуацію у Центрі вивчає комісія від управління міської ради.

 

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій перевіряли найбільший позашкільний навчальний заклад Західної України, що розташований на Погулянці у Львові, 2 квітня.

 

Тут виявили порушення норм пожежної безпеки. Зокрема, надзвичайники виявили, що Центр не обладнаний сигналізацією, електромережа не відповідає вимогам безпеки, а деякі виходи закриті.

 

Начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям Юрій Іванишин зазначив, що за результатами перевірки керівника Центру притягнуть до адміністративної відповідальності, а до суду будуть передані документи щодо призупинення роботи закладу.

12.04.2018