З російського телеетеру було знято інтерв'ю з екс-главою Пентаґону.

Керівництво телеканалу визнало трансляцію такої розмови недоречною на тлі стрімкого загострення взаємин між Вашінґтоном і Москвою.

 

                                             Вільям Перрі

 

Інтерв'ю з колишнім міністром оборони США Вільямом Перрі (William Perry) мали демонструвати 9 квітня на «Першому каналі» в програмі «Познер». На сайті каналу був розміщений відповідний анонс, який пізніше був видалений. Проте його копія збереглася в кеші Google – повідомив телеканал «Дождь».

 

За словами модератора передачі Володимира Познера, керівництво каналу вирішило, що нині ця «програма звучатиме дисонансом». «Для тих, хто цікавиться, чому 9 квітня не було в етері анонсованої програми з колишнім міністром оборони США: керівництво "Першого каналу" визнало, що з урахуванням бомбардування і звинувачень у використанні хімічної зброї режимом Башара Асада ця програма звучатиме дисонансом», – повідомив Познер на своєму сайті. Познер все ж пообіцяв, що інтерв'ю з Вільямом Перрі «вийде в ефір, але пізніше».

 

Нагадаємо, що 7 квітня в сирійському місті Думі авіація Асада вчинила атаку з використанням  хімічної зброї. У Держдепартаменті США 8 квітня заявили, що також і Росія несе відповідальність за хіматаку. «Історія застосування режимом президента Сирії Башара Асада хімічної зброї проти власного народу не підлягає сумніву. В кінцевому рахунку Росія несе відповідальність за нелюдське застосування хімзброї проти невинних сирійців», – відзначили в Держдепартаменті.

 

Сирійська влада і Росія заперечують, що була хіматака. У Москві, своєю чергою, «рішуче спростовують» застосування хімзброї. У російському Міністерстві оборони підкреслили, що заяви про це мають «сфабрикований характер».

 

Окрім того, 9 квітня стало відомо, що ізраїльська авіація завдала ракетного удару по летовищу сирійської армії в провінції Хомс. За даними Сирійської наглядової ради з прав людини, яка базується в Лондоні, внаслідок авіанальоту загинуло 14 осіб.

10.04.2018