Мінсоцполітики: У найближчі роки міґрація з України зростатиме.

 

Міністерство соціальної політики України прогнозує в найближчі роки посилення міґраційних процесів в Україні за рахунок високого попиту на кваліфіковану робочу силу.

 

Про це заявила перша заступниця міністра соціальної політики України Ольга Крентовська на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, інформує аґенція УНІАН.

 

 

"Через недостатнє економічне зростання дефіцит кадрів на сьогодні не є критичним, але в середньостроковій перспективі ситуація загрожує економічній безпеці держави... Конкуренція за залучення працівників виходить на міжнародний рівень, попит на кваліфіковану робочу силу з України зростає, особливо у найближчих сусідів – Польщі, Словаччини, Литви, Хорватії. Міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки", – зазначила Крентовська.

 

Заступниця міністра повідомила, що, за підрахунками Спілки підприємців і роботодавців Польщі, для підтримки зростання економіки країни треба залучити 5 мільйонів емігрантів, а за оцінками польських експертів, загальна кількість виданих запрошень в 2018 році для українців становитиме 3 мільйони.

 

"У Мінсоцполітики прийшов запит Міністерства праці, соціальних справ і сім'ї Словаччини, в якому було повідомлення, що в зв'язку з розширенням виробництва існуючих підприємств у Словаччині та будівництвом нових заводів у перспективі 3-6 місяців у Словаччині прогнозують значний дефіцит робочої сили на рівні 70-100 тисяч осіб, і вирішити цю проблему словацький уряд планує за рахунок залучення працівників у тому числі з України", – сказала вона.

 

05.04.2018