Виконком розгляне питання про розширення готелю за рахунок нововиявленої пам’ятки архітектури.

 

Завтра, 6 квітня, виконком Львівської міськради розглядатиме питання «Про затвердження детального плану території, обмеженої вул. Старознесенською та регіональним ландшафтним парком «Знесіння».

 

План передбачає розширення розташованого тут готелю за рахунок історичної вілли Завадовичів, що є нововиявленою пам'яткою архітектури, кажуть активісти, передає 032.ua.

 

Як повідомила голова ГО «Народна дія» Анна Біликівська, усі мешканці вулиці Старознесенської раніше в один голос висловились проти будівництва 4-поверхового житлового будинку (апарт-готелю) на 102 квартири навпроти церкви Вознесіння.

 

«Цей готель своєю масою візуально розчавлює пам'ятку місцевого значення – церкву Вознесіння Господнього. Для обслуговування «готелю» (насправді житла) потрібно розширити вулицю Старознесенську з відкраюванням приватних територій. Для потреб готелю збираються знищити віллу Завадовичів за адресою вул. Старознесенська, 66.

 

Вілла Завадовичів, що розташована у самому серці історично сформованого поселення, є одночасно і його візитною карткою поряд із церквою Вознесіння Господнього! Ця вілла була внесена у список нововиявлених пам’яток архітектури, пропонованих під державну охорону у дослідженні, виконаному спеціалістами Інституту «Укрзахідпроектреставрація» на замовлення дирекції ландшафтного історичного парку «Знесіння» ще у 1992 році», – наголосила Анна Біликівська.

 

Оскільки зауважень від громадськості, поданих під час громадських слухань, за словами активістки, у міській раді не врахували, львів'ян закликають прийти на виконком і захистити територію РЛП «Знесіння» та вілли Завадовичів, яку може чекати доля вілли Ярославенка у Львові.

 

Громадські слухання щодо ДТП на вул. Старознесенській тривали до 5-го лютого. Детальний план території передбачає розширення бутік-готелю «Kavalier» за рахунок сусідніх будинків на вул. Старознесенській, 58-66, зокрема історичної вілли Завадовичів. Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець розповіла, що 21 лютого відбулась містобудівна рада, де не погодили відповідного проекту детального планування з добудовою готелю.

05.04.2018