У місті створять Музей репресованих дітей.

 

Учора, 4 квітня, працівники музею «Територія терору» представили концепцію Музею репресованих дітей, передають "Варіанти".

 

Директорка музею «Територія терору» Ольга Гончар повідомила, що приміщення для такого музею є на вулиці Старій, його необхідно облагородити, про що ведуть переговори з управлінням культури Львівської міської ради.

 

Молодший науковий працівник музею «Територія терору» Юрій Коденко представив зібрані в архівах та інших джерелах матеріали про родичів політв'язнів, яких репресували, зокрема дітей та підлітків.

 

«Ми є на початку шляху дослідження цієї теми. Ця тема потребує часу, є мало досліджень. Ми будемо вдячні за допомогу в цьому: ідеями, пропозиціями, цікавими фактами, артефактами (листами), життєвими історіями, які можна використати», – зазначив Юрій Коденко.

 

У презентації концепції майбутнього музею взяв участь політв'язень, голова Львівського обласного товариства політв'язнів та репресованих Петро Франко. Він пригадав, що у 1985 році почав збирати матеріали про репресованих у часи СРСР дітей та підлітків.

05.04.2018