Кіноцентр ім. О. Довженка можуть закрити через порушення правил пожежної безпеки.

 

У кіноцентрі імені Довженка на Сихові пожежники виявили низку порушень, тож звернуться до суду про його закриття до усунення недоліків, передає Zaxid.net.

 

Надзвичайники не лише перевірили заклад, а й опитали персонал та зімітували пожежну тривогу.

 

Проходи та сходова клітка подекуди захаращені. На першому поверсі – орендарі, та це, за словами рятувальників, не звільняє заклад від відповідальності за пожежну безпеку. Аварійного освітлення немає, електромережа під’єднана з порушеннями. Проте пожежними рукавами надходить вода, а більшість вогнегасників на своєму місці і справні.

 

У центрі є два кінозали на 250 та 750 місць. Облицювання підлоги та сцени не оброблене вогнетривкими розчинами, а за лаштунками ‒ непотріб.

 

Завершили надзвичайники свій «похід» до сихівського культурного-освітнього центру справжньою пожежною тривогою. Людей евакуювали, електромережу вимкнули. Рятувальники прибули за лічені хвилини після виклику і взялися ліквідовувати займання у кінозалі.

 

«Швидше за все, ми будемо звертатись до адміністративного суду щодо заборони експлуатації закладу до повного усунення порушень вимог пожежної безпеки», – підсумував головний інспектор відділу пожежної безпеки ДСНС Львівщини Ігор Брегін.

 

«Цей культурно-освітній центр останні роки не отримував фінансування, цього року вперше статутний фонд є поповнений – це 1,3 млн. Є низка великих зауважень, ми беремо їх до уваги, вже сьогодні наші працівники отримали декілька доручень, і матимемо окрему нараду», – каже директорка культурно-освітнього центру ім.О.Довженка Марта Іванишин.

 

Перевірки закладів громадського призначення почали із 2 квітня за дорученням Кабміну. Наразі на Львівщині вже інспектували 140 об'єктів із понад двох тисяч запланованих. Раніше надзвичайники виявили порушення в Центрі творчості дітей та юнацтва на Погулянці.

04.04.2018