Прізвище нового ймовірного керівника перинатального центру назвуть 16 квітня.

 

Конкурсна комісія Львівської облради заслухала трьох претендентів на посаду гендиректора Львівського обласного перинатального центру, але обрання переможця конкурсу відклала на 16 квітня, передає IA ZIK.

 

На посаду гендиректора КЗ ЛОР «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» претендують: Ірина Біль – завідувач відділенням перинатального центру, на підтримку якої виступає колектив; Дзвенислава Москвяк-Лесняк – лікар міського комунального клінічного пологового будинку №1 м. Львова; Марія Малачинська – директор Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення.

 

У презентації І.Біль ключовими тезами були плани щодо перетворення перинатального центру на комунальне некомерційне підприємство, впровадження платних послуг, збереження колективу, боротьба з корупцією. Саме її кандидатуру підтримав трудовий колектив центру під час голосування на конференції.

 

Дз.Москвяк-Лесняк розповіла про наміри зробити перинатальний центр сучасним медичним закладом такого профілю у Західному регіоні України. Говорила про наміри перетворити ЛОКПЦ з бюджетної установи у комунальне некомерційне підприємство, впроваджувати платні послуги, залучати на розвиток лікарні інші небюджетні кошти.

 

Під час засідання представник конкурсної комісії від громадськості Наталія Шелестак озвучила, що Дзвениславі Москвяк-Лесняк оголошено підозру за ч.1 ст.140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником). Досудове розслідування у цій справі триває. Претендент на посаду гендиректора не озвучила жодних подробиць справи, посилаючись на лікарську таємницю.

 

Марія Малачинська представила своє бачення розвитку перинатального центру. Було озвучено, що на її підтримку надійшов рекомендаційний лист Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького за підписом ректора університету. М.Малачинська обіцяла працювати з колективом так, щоб уникнути можливого несприйняття.

 

У представника конкурсної комісії від громадськості Н.Шелестак виникли запитання щодо електронної декларації М.Малачинської – при аналізі її видно, що видатки суттєво перевищують доходи.

 

Після 2,5 год. заслуховування кандидатів комісія вирішила перенести засідання. Переможця конкурсу обіцяють назвати 16 квітня – за день до сесії Львівської облради, на якій депутатам представлять кандидатуру на затвердження.

 

Як повідомляв Z, учора і сьогодні конкурсна комісія обрала п’ятьох керівників обласних медзакладів.

04.04.2018