В СБУ розповіли деталі про затримання двох виконавців теракту на Цвинтарі орлят.

 

Речник Управління СБУ у Львівській області Олег Александров розповів, що виконавців вибуху на Цвинтарі орлят на Личакові у Львові затримали у ніч проти 1 квітня, передає Дивись.Інфо.

 

"Така подія дійсно сталася в ніч на 1 квітня. Вона відбувалася під контролем оперативників СБУ. Справа в тому, що ми мали запобігти людським жертвам, а також задокументувати всі дії зловмисників та встановити всю ланку – від замовників до виконавців. Після цього зловмисники були затримані. 2 квітня їм було повідомлено про підозру, а вчора Галицький районний суд оголосив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб одному з виконавців, по іншому тривають юридичні формальності", – розповів Олег Александров.

 

За його словами, один із виконавців – колишній львів’янин, зараз мешканець Києва, раніше судимий. Другий затриманий – мешканець Львова.

 

"Вже встановлено, що замовник цієї провокації – з оточення колишнього президента, який втік до Росії. Все це відбувалося на замовлення та під контролем російських спецслужб", – додав речник УСБУ Львівщини..

 

Підозрювані, за даними СБУ, причетні до низки злочинів, що пов’язані з намаганням погіршити українсько-польські стосунки. Стежили за ними протягом тривалого часу.

 

Олег Александров зазначив, що навіть якщо замовники будуть переховуватися у Росії, їх можна буде засудити заочно.

 

Прокурори та слідчі інкримінують підозрюваним ч.1 ст 258 ККУ "Терористичний акт", за нормами статті їм загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

 

Як повідомляв раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак, нещодавно затримали двох підозрюваних у підриві польського «Меморіалу орлят» та підпалі польського туристичного автобуса.

04.04.2018