"Шевченківський гай" запрошує на святкування Великодня.

 

З нагоди великого свята Воскресіння Христового Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького ("Шевченківський гай") 8-9 квітня запрошує львів’ян та гостей міста на традиційні фестини «Великдень у гаю», інформує прес-служба Львівської міськради.

 

«Програма свята наповнена духовним змістом, оповита красою українських традицій. Потрапивши на територію Музею, відвідувачі одразу будуть залучені до давньої традиційної гаївки "Кривий танець", рухаючись якою потраплять у вир дійства», – розповідають організатори.

 

На фестинах буде діяти низка святкових галявин: «Гаївкова», «Молодіжна», «Лицарська», «Дитячі розваги», «Вербові котики».

 

Головні події свята – політ на повітряній кулі, відкриття експозиції «Козацький човен XVII ст.», великодній флешмоб «Алеєю Благословення», у якому об’єднається понад 1000 осіб, виступи етногуртів, привітання від християнських спільнот, громадських організацій, майстер-класи та презентації народних ремесел.

 

У рамках фестин відбудеться благодійна акція «Допоможи політв’язням» і благодійний аукціон писанок.

 

Усі охочі зможуть долучитися до давнього обряду «Волочебний», пориндзювати із троїстими музиками (риндзівки – це хвалебно-великодні пісні) та похристосатися.

04.04.2018