Торгово-розважальні і дитячі центри перевірять на дотримання правил пожежної безпеки.

 

Сьогодні, 30 березня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради говорили про перевірку усіх торгово-розважальних та дитячих центрів міста щодо пожежної безпеки, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Як поінформував начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Сергій Дмитровський, сьогодні з приводу проведення таких перевірок відбудеться інструктивна нарада і вже наприкінці квітня – на початку травня можна очікувати результатів.

 

За його словами, певний час на перевірку закладів діяв мораторій, тому важко сказати, чи всі з них прийняті в експлуатацію з дотриманням норм.

 

«Але враховуючи доручення Кабміну, сьогодні проводиться інструктивна нарада, де будуть обговорені всі ці питання. Тому ми здійснимо перевірку всіх торгових центрів, і я буду наполягати, щоб сюди включити також всі розважальні дитячі заклади, які у нас є. Основне наше задання – звернути увагу керівництву на ті проблеми, які є, щодо їхнього усунення, забезпечити, щоб люди, які працюють на цьому об’єкті, знали свої дії в разі надзвичайної ситуації, відпрацювати дії рятувальних служб і подивитись, в якому стані вся система евакуації людей», – сказав Сергій Дмитровський.

 

Після перевірок, додав він, громадськість публічно поінформують про їхні результати. Очікувати цього варто наприкінці квітня – на початку травня.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на важливості перевірки ринку «Південний», адже є інформація, що ці приміщення вводили в експлуатацію рішеннями судів. Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту ЛМР, уточнила, що міськрада не видавала жодних документів щодо введення в експлуатацію цих приміщень.

 

Як повідомляв Z, Львівська ОДА створила спеціальну комісію для перевірки усіх громадських закладів області.

30.03.2018