У міській раді з’ясовують, чому в Малехові і Грибовичах споживають у 7 разів більше води, ніж в місті.

 

Сьогодні, 30 березня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради представник ЛМКП «Львівводоканал» розповів про водопостачанням прилеглих до Львова Малехова, Великих Грибовичів, Збиранки тощо, інформує прес-служба ЛМР.

 

Як повідомив виконувач обов’язків директора ЛМКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович, станом на тепер середнє споживання води у цих населених пунктах на одного абонента є у 7-10 разів більшим, ніж середнє споживання у м. Львові. Відтак міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення дослідити це питання, з’ясувати причини понаднормового споживання води, а також урегулювати відносини зі споживачами у межах чинного законодавства.

 

«По селах Малехів, Грибовичі, Збиранка вода подається в повному об’ємі під повним тиском. Це безоплатна подача води. Але ми маємо надзвичайно дивну ситуацію якраз по с. Малехів та с. Грибовичі, якщо брати, наприклад, лютий, то на одного абонента середнє споживання становить 20-26 м кубічних. Якщо на одного мешканця – це 5-6 м кубічних. Якщо ми беремо по Львову, то це 3 м куб. на одного абонента. Тобто середнє споживання у цих двох сільських радах від 7 до 10 разів більше, ніж в середньому по місту Львову», – доповів Дмитро Ванькович.

 

«Це питання треба дослідити, в чому є проблема, де дівається вода, і треба врегулювати відносини зі всіма споживачами води в рамках чинного законодавства. Тому що є санітарна норма – 1,5 куба. Це я розумію, але коли 26 кубів – це поза межами здорового глузду», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

30.03.2018