Українська школа отримала від невідомих благодійників з Києва підписку на часопис «Русская школа».

 

Львівська середня загальноосвітня школа східних мов та бойових мистецтв «Будокан» отримала від невідомих річну підписку на часопис «Русская школа», повідомив директор школи Олександр Козловський на своїй сторіні в мережі Facebook.

 

«Це прийшло щойно на пошту в нашу школу. Хтось на четвертому році війни оплатив нам цей цікавий часопис. Це «свежак», який ми будемо тепер отримувати 4 рази в рік! Це український часопис! Він видається на вулиці Грушевського в Києві тиражем понад 2 тис. екземплярів! Видає його (як виявляється) Всеукраїнська громадська організація «Русская школа», – написав Олександр Козловський.

 

Фото: Олександр Козловський/Facebook

 

Він додав, що, окрім того, школа отримала від бібліотечної системи м. Львова 10 екземплярів російсько-українських словників.

 

«Десять словників, які коштували бюджету 519 гривень і яких ніхто не замовляв! Ми два роки (!!!) просимо надати нашим дітям в школі українські підручники для 6-8 класів, а замість них отримуємо російсько-українські словники і пораду «здати в макулатуру непотрібні книжки та купити підручники», та підписку на часопис «Русская школа», – ідеться в дописі.

 

Олександр Козловський також розповів, що не вдалось з’ясувати, який невідомий благодійник оформив підписку на видання.

 

«На Укрпошті не знають, хто оплатив нам підписку на «Русскою школу» і кажуть, що розподіляв це центральний офіс Укрпошти в Києві. Пані Олійник, методист-бібліотекар, каже, що словники нам теж розподіляв Київ.

 

В результаті наших звернень ми думаємо, що в майбутньому нам не будуть приходити такі цікаві видання та часописи. Окрім того, маємо надію, що видання «Русская школа» буде видаватись в сусідній недокраїні, а не на теренах України, і українські освітяни більше не будуть брати участь в спільних «освітніх заходах» на території Білорусі за участю Росії», – зазначив директор школи.

 

За словами Олександра Козловського, він також звернеться в СБУ щодо такого «подарунка».

 

ЛСЗШ «Будокан» – авторська школа з поглибленим вивченням східних мов та бойових мистецтв, створена два роки тому після реорганізації школи №35.

29.03.2018