Містян запрошують на перегляд стрічки про Олега Сенцова.

 

Завтра, 28 березня, о 18-й год. в музеї «Територія терору» відбудеться показ документального фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова», знятого режисером Аскольдом Куровим, інформує Львівська міська рада.

 

Олег Сенцов – український режисер, активіст Євромайдану, уродженець Криму. Після того, як Росія анексувала півострів, став активним противником окупації. У травні 2014 року його заарештували співробітники російських спецслужб та висунули звинувачення у плануванні теракту і перевезли до Москви. Через півроку перебування під вартою Олега Сенцова засудили до 20 років ув’язнення попри той факт, що він давав свідчення під тиском, своєї провини не визнав, а докази у справі – відсутні.

 

Робота над кінострічкою розпочалася в липні 2014 року. Аскольд Куров знімав у Москві попередні засідання суду та сцени за участю сестри Олега Сенцова – Наталії, а український режисер Андрій Литвиненко – епізоди за участю друзів Олега й учасників «Автомайдану» в Україні.

 

Світова прем'єра стрічки під міжнародною назвою «The Trial: The State of Russia vs Oleg Sentsov» відбулася 11 лютого 2017 року на Берлінському міжнародному кінофестивалі, де він був представлений в секції «Berlinale Special». Українська прем'єра відбулася 25 березня 2017 року на міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Режисер: Аскольд Куров. Продюсер: Марія Ґаврілова, Макс Туула, Даріуш Яблоньський, Ізабела Вуйчік, Віолетта Каміньска. Оператор: Аскольд Куров. Режисер монтажу: Міхал Лещиловський, Євгеній Заозерних. Звукорежисер: Сорін Апостол за участю Fahot Production House. Виробництво: Marx Film, Message Film.

 

Вхід вільний.

27.03.2018