Поліція обшукала базу "Національного корпусу".

 

Працівники Національної поліції у п'ятницю провели слідчі дії на території заводу "АТЕК" у Святошинському районі Києва, котрий використовується як база для руху "Національний корпус" (і полку "Азов").

 

Невдовзі після початку обшуків представники партії "Національний корпус" заблокували правоохоронців на території заводу, повідомляє "Громадське".

 

До заводу також прибув народний депутат, лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький. Він заявив, що приміщення на території "АТЕК" належать рекрутинговому центру "Азов".

 

На Святошин стягнули посилені підрозділи поліції – на території перебувало біля десятка автобусів з представниками Національної гвардії та кілька десятків спецпризначенців. Частина силовиків стояла неподалік у підземному переході.

 

Речник Національної поліції України Ярослав Тракало сказав у коментарі "Українській правді", що в будівлях "АТЕКу" здійснюють виїмку документації у справі про незаконне заволодіння майном компанії.

 

"Сьогодні на території заводу "АТЕК" співробітники Національної поліції за санкцією Печерського райсуду столиці проводять комплекс слідчих дій у рамках кримінального провадження, яке розслідує головне слідче управління Нацполіції за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України – "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", – поінформував він.

 

"У ході досудового розслідування кримінального провадження перевіряються можливі факти незаконного заволодіння майном ПрАТ "АТЕК" на загальну суму понад 54 млн грн", – уточнив Тракало.

 

З його слів, "комплекс слідчих дій за процесуального керівництва Генеральної прокуратури і на підставі судових рішень проводиться слідчими головного слідчого управління Нацполіції на території кількох регіонів держави".

 

"Зокрема, такі слідчі дії проводяться і в нежитлових приміщеннях, які належать ПрАТ "АТЕК". Метою проведення слідчих дій є виявлення та вилучення доказів, які можуть підтверджувати факти вчинення вказаного злочину у сфері господарської діяльності", – заявили в поліції.

 

Станом на 13:30 поліція розблокувала вхід – і націоналісти ввійшли на територію "АТЕКу".

 

Керівник центрального штабу "Національного корпусу" Родіон Кудряшов заявив, що правоохоронці знайшли дві гранати. Він стверджує, що гранати підкинули. Також Кудряшов заявив, що зникло багато речей, зокрема "викрали" документи проектів громадських організацій.

 

23.03.2018