Голові Залізничної райадміністрації обрали запобіжний захід.

 

Голові Залізничної райадміністрації Львова Тарасові Гниді, якого спіймали на хабарі, обрали запобіжний захід і відсторонили від посади, інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

 

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в значному розмірі для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища).

 

«Крім цього, ухвалами слідчого судді Галицького районного суду м. Львова задоволено клопотання органу досудового розслідування та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 140 960 гривень», – йдеться у повідомленні прокуратури.

 

Посадовця на два місяці відсторонено від займаної посади.

 

Зараз відбуваються необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії для встановлення усіх обставин цього кримінального правопорушення.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна та трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

 

Тараса Гниду затримали 16 березня. Він отримав хабар у 105 тис. грн за обіцяне сприяння у веденні господарської діяльності родичам одного із посадовців та допомогу у працевлаштуванні.

21.03.2018