Посольство засудило антиукраїнську акцію у Варшаві.

 

Посольство України у Польщі засудило маніфестації польських націоналістичних організацій, які біля української амбасади у Варшаві протестували проти ґлорифікації Степана Бандери та Романа Шухевича і спалили червоно-чорний прапор.

 

Про це йдеться у заяві посольства України.

 

"Посольство України в Республіці Польща засуджує маніфестацію окремих польських націоналістичних організацій, які 19 березня 2018 року зібралися біля посольства у Варшаві і виголошували антиукраїнську пропаганду. Свідомо чи несвідомо, але своїми діями і висловлюваннями вони розпалюють нетерпимість, діють на користь Кремля, в імперській політиці якого немає місця для існування ані вільної України, ані вільної Польщі та демократичної Європи", – наголосили в амбасаді.

 

Водночас посольство висловило вдячність громадянам Польщі, котрі в цей день прийшли до дипломатичного представництва, "щоб на противагу націоналістичній риториці висловити солідарність з Україною і українським народом під гаслом «За гідність Вашу і Нашу!»"

 

Посольство також висловило вдячність усім, "хто знаходить в собі силу і мужність гідно стати на захист українсько-польського братерства і стратегічного партнерства проти популізму, маніпуляцій і штучно розпалюваного антагонізму між нашими народами".

 

У понеділок удень польські націоналісти провели протест під посольством України у Варшаві. Як написав журналіст Євген Приходько, демонстранти спалили портрети Степана Бандери та Романа Шухевича, а депутат польського Сейму Роберт Вінніцкі потоптався по червоно-чорному прапорі.

 

19.03.2018