Справи Руслана Коцаби розглядатимуть у Львові.

 

14 березня колегія суддів Другої судової палати касаційного Кримінального Верховного суду постановила задовольнити подання Апеляційного суду Івано-Франківської області про те, щоб перенести розгляд справ щодо обвинувачення Руслана Коцаби у державній зраді та перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, пишуть Варіанти з посиланням на Руслана Коцабу.

 

Відтак справи розглядатимуть у Львові.

 

Подання вмотивовано тим, що після задоволення (відводів) самовідводів суддів неможливо утворити склад суду в судовій палаті з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Івано-Франківської області, оскільки судді цієї палати брали участь у розгляді вказаного кримінального провадження, що в подальшому було скасоване також на досудовому слідстві, як слідчі судді. 

 

Руслана Коцабу притягають до відповідальності за обвинуваченнями у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 статті 111 (Державна зрада) і ч. 114 (Перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.

16.03.2018