Від завтра в Галичину вертають морози.

 

Найбільші морози протривають два дні: неділя (-7⁰) і понеділок (-6⁰), плюсова ж температура повернеться 22 березня (вдень) та аж 26 березня — вночі.

 

 

Нині ще буде тепло, близько 7⁰, але під ранок на Галичину з півночі повертається мороз: з початку ночі він досягне північних меж нашого краю, а до кінця дня покриє всю територію наших трьох областей.

 

Ситуацію ускладнює те, що вночі очікують сильного дощу (за ніч — до 10 мм), а різке падіння температури нижче нуля обіцяє ожеледь.

 

 

Натомість в ніч на неділю заповідають сильний сніг, який буде сипати, хоч в меншій мірі, аж до понеділкового ранку. В цілому за півтори доби має насипати від 18 см снігу від Львова до Івано-Франківська до 22 см на Тернопільщині. В горах прогнозують більш як півметра снігу.

 

 

У вівторок-середу мороз відступить, на півночі Галичини температура підвищиться до нуля, на решті території — близько 2⁰C, тільки в горах -5⁰...-7⁰. В четвер плюсова температура досягне і гір, максимум +5⁰C буде в Дрогобичі. Натомість вночі заморозки триватимуть днів десять — аж до 26 березня.

 

 

Власне, в останній тиждень березня погода верне до середньостатистичного рівня і на ньому ніби мала би протриматися цілий квітень.

 

16.03.2018