МЗС Польщі відреагувало на вибух на Цвинтарі орлят.

 

Міністерство закордонних справ Польщі глибоко занепокоєне вибухом на території польського військового кладовища у Львові і закликає українську владу якнайшвидше знайти та покарати винних у цьому інциденті, ідеться в заяві МЗС Польщі, оприлюдненій учора, 14 березня, ввечері.

 

«Міністерство закордонних справ Польщі висловлює своє глибоке занепокоєння у зв’язку з вибухом невстановленого вибухового предмета на «Кладовищі захисників Львова», що стався 13 березня 2018 року в вечірній час. Це ще один антипольський інцидент, пов’язаний із застосуванням вибухових речовин, в Західній Україні за останні місяці.

 

Міністерство засуджує дії осіб, відповідальних за цей вчинок, і очікує, що заходи відповідних служб України приведуть до швидкого з’ясування обставин події та виявлення і покарання винних. Ми сподіваємося, що українська влада, яка засудила інцидент, забезпечить належну охорону польських місць пам’яті і поховань жертв війни та політичних репресій.

 

Через непередбачувану ситуацію щодо безпеки в громадських місцях МЗС Польщі нагадує, що слід бути надзвичайно обережними на всій території України», – ідеться в заяві.

 

Як повідомляв Z, міський голова Львова Андрій Садовий та голова ЛОДА Олег Синютка назвали вибух на Цвинтарі орлят провокацією.

15.03.2018