"Шахтар" вилетів із Ліги чемпіонів.

 

Донецький "Шахтар" поступився римській "Ромі" в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – 1:0 на "Стадіо Олімпіко" (Джеко, 52). Перший матч у Харкові завершився мінімальною перемогою "Шахтаря" з рахунком – 2:1. Римляни вийшли до 1/4 завдяки забитому на виїзді голу.

 

Як пише "Футбол 24", до перерви суперники не забивали. Попри необхідність для римлян відіграватися, м'ячем більше володів "Шахтар". Господарі ж щільно пресингували та робили ставку на швидкий трансфер м'яча – гості перекривали такі спроби.

 

Самі "гірники" основну гостроту біля чужих воріт створювали після відбору м'яча в центрі поля та миттєвого виходу в атаку. Декілька разів на вістрі перспективно отримував м'яч Феррейра, але до акцентованого удару справа не йшла.

 

У другому таймі "Рома" забила швидкий гол – Стротман несподівано розрізним пасом з глибини вивів Джеко на ворота, і боснієць реалізував свій шанс.

 

"Шахтар" у другій 45-хвилинці не зміг підійти до чужих воріт крізь компактну оборону суперника. Натомість "джалороссі" частенько вибігали в контратаки. Один із ривків Едіна завершився вилученням Ордеця, який ціною порушення правил зірвав вихід бомбардира "Роми" на Андрія П'ятова.

 

"Ми домінували, хай і не були дуже небезпечними. Але і "Рома" не була дуже небезпечною. Ми домінували та затискали "Рому" на її половині", – прокоментував тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека.

 

14.03.2018