Печеніжинська ОТГ перемогла в реаліті-шоу «Громада на мільйон».

 

Учора, 11 березня, в реаліті-шоу «Громада на мільйон» на телеканалі 1+1 визначили переможця. У фіналі змагались Бузька ОТГ та Печеніжинська, що і стала першою.

 

Щоб отримати 1 млн грн, фіналісти за 3 хвилини мали представити свою бізнес-ідею та переконати інвесторів, що саме вони гідні перемоги.

 

Першим свою Бузьку громаду та її бізнес-ідею представив голова Юрій Заволока. Він запропонував будівництво консервного заводу, за його словами, місцеві фермери підтримують таку пропозицію – адже це і робочі місця, і гроші в бюджет, і багато іншого. Втім, бюджет цього проекту становив 32 млн грн, і ведучі не змогли зрозуміти, де Бузька ОТГ візьме ще 31 мільйон.

 

Потім голова Печеніжинської ОТГ Ігор Довірак представив свій проект – вирощування малини. За його словами, Івано-Франківщина має унікальні кислі ґрунти, на яких добре родить ця культура. У громади вже є шість гектарів малини. В ОТГ планують придбати обладнання – камеру шокового заморожування, приміщення та багато іншого, що потрібне для промислового вирощування малини. Вартість проекту становить 1,7 млн грн. Також Ігор Довірак повідомив, що у громади є укладена домовленість із великою європейською компанією з переробки ягід.

 

Відтак, перемогу здобула Печеніжинська ОТГ. Бузька ж громада отримала другий приз – сертифікат на 250 тис. грн від програми USAID DOBRE.

12.03.2018