МЗС Польщі виступило зі заявою щодо маршу націоналістів у Львові.

 

Міністерство закордонних справ Польщі висловило занепокоєння через марш націоналістів, що відбувся у Львові в неділю, 4 березня. Заява оприлюднена на сайті МЗС РП.

 

«МЗС Польщі із занепокоєнням сприйняло проведення маніфестації, організованої "Національним корпусом" під гаслами "Львів не для польських панів" і "до кого належить Львів", що було передано дипломатичними каналами українській стороні», – йдеться в заяві.

 

Дипломатичне відомство наголосило, що листівки, розповсюджені перед подією, викривляють спільну польсько-українську історію.

 

«Ми наголошуємо, що такі події можуть призвести до непотрібної напруги між громадянами обох країн», – наголошено в заяві.

 

МЗС Польщі також висловило занепокоєння загостренням висловлювань частини політичного середовища України щодо Польщі і поляків.

 

«Польща вже багато років підтримує Україну в політичній, оборонній, а також економічній (енергетичній) сферах. У цьому контексті МЗС висловлює сподівання, що українська влада відмежується від поглядів, які представляють організатори маніфестації у Львові й організації, які з ними пов’язані», – заявляють у відомстві.

 

МЗС РП висловило також готовність до подальшого діалогу з Україною з правових питань, що стосуються спільного минулого.

06.03.2018