На військову службу в області призовуть 405 людей.

 

Під час весняного призову на службу в ЗСУ планове завдання для Івано-Франківської області становить 405 людей, розповів сьогодні, 6 березня, військовий комісар області ВолодимирЯрмощук, передає WestNews.

 

З них у збройних силах служитимуть 245 людей, в інших військових формуваннях – 160 (100 у Національній гвардії України, у державній прикордонній службі – 30, у державній спеціальній службі транспорту – 30).

 

«Як бачимо, нам повернули призов до державної прикордонної служби, що дуже важлво. З попереднім завдання на осінній призов – 445 чоловік – ми впоралися. Всі частини, куди будуть направлені призовники, розташовані на території України, в зоні АТО вони не будуть задіяні», – зазначив Володимир Ярмощук.

 

Основний акцент буде зосереджено на особистих якостях призовників: ділових, морально психологічних, стані здоров’я, фізичному розвитку, освіті, спецпідготовці, сімейному стані. Не відправляються ті, хто не мають базової освіти, перебувають на обліку в правоохоронних органах, мають виявлені захворювання, низькі морально-ділові якості. Також ті, які мають відтермінування за сімейними обставинами, за станом здоров’я, які здобувають освіту, а також педагоги, медпрацівники у селах, священики, доктори наук, сільські і міські голови.

06.03.2018