Міноборони йтиме знову до скасування призовної служби.

 

Міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомив про те, що армія рухається до скасування призову. Очільник Міноборони назвав це своєю метою, хоча й визнав, що це дасться не швидко.

 

Про це Загороднюк сказав у інтерв'ю телеканалу “1+1”, інформує пресслужба МОУ.

 

 

“Позиція держави і моя персональна ціль – це скасувати призов. Ми рухаємося до професійної армії згідно зі стандартами НАТО, яка буде професійною, підготовленою і оснащеною”, – сказав міністр.

 

Він додав, що скасування призову є його особистим бажанням.

 

“Це не відбудеться швидко, це не буде протягом року. Кожен військовослужбовець має знати своє місце, в нього має бути чітка військова кар’єра, захищені права так, щоб ми могли конкурувати при відборі, конкурувати за кращих людей в нашій армії. І хороша техніка, звичайно, що є частиною наших спроможностей”, – зазначив Загороднюк.

 

Він також наголосив на тому, що Україна не припиняє руху до НАТО.

 

“Допомога, яку ми зараз отримуємо від НАТО, – більш системна і направлена на розбудову нас як армії, що взаємосумісна з країнами Альянсу. Це для нас важливо політично, тому що наша стратегічна ціль – це членство в НАТО. Так само це важливо з точки зору боєготовності і запровадження тих стандартів, за якими ми зможемо краще воювати. Цей процес системний, він триває і триватиме ще деякий час”, – сказав голова Міноборони України.

 

 

Відповідаючи на запитання про можливий напад РФ на Україну з півдня, а відтак і готовність ЗСУ відбити удар, очільник Міноборони сказав: “Ми завжди відчуваємо загрозу... Мілітаризація Росією Криму відбувається – це йде постійно. Звичайно, що ми все відслідковуємо, наша розвідка працює. Ми знаємо про дії ворога, але ми не бачимо того сценарію, що воно якось критично піднялося і що якась ситуація нас чекає найближчим часом”, – додав він.

 

 

11.11.2019