Музей «Арсенал» зроблять доступним для незрячих відвідувачів.

 

Україна  і Польща готують аудіодискрипцію музеїв: Археологічного музею в Познані та Музею «Арсенал» у Львові в межах проект «Audiodescription over the border», розповіла Оксана Потимко, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

«Триває проект "Audiodescription over the border" за участю країн Вишеградської групи та країн східного партнерства (Україна, Польща, Грузія, Чехія, Білорусь, Словаччина, Молдова). Організаційним партнером є "Human Doc Foundation", Польща, фінансовими донорами – Вишеградський фонд і Королівство Нідерландів. Метою  проекту є розвиток аудіодискрипції у сфері музейництва, напрацювання спільних стандартів АД і обмін досвідом.

 

Згідно з умовами проекту, дві країни – Україна і Польща – готували аудіодискрипцію музеїв: Археологічного музею в Познані та Музею "Арсенал" у Львові. Протягом 28 лютого – 2 березня у м. Стара Любовня (Словаччина) та 3–5 березня у Львові відбулася міжнародна експертна зустріч представників усіх семи країн-учасників. Сформувалися нові партнерства, зокрема – Україна/Білорусь, Україна/Чехія, Україна/Грузія, що згодом окресляться новими спільними проектами», – розповіла Оксана Потимко.

 

Проект триватиме до 15 травня цього року.

06.03.2018