У міській раді показали, яким буде сміттєпереробний завод.

 

Сьогодні, 2 березня, директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря і керівник проекту та спеціаліст у сфері поводження з ТПВ компанії «Egis» Крістофер Раунд презентували бачення технологій, що пропонують для сміттєпереробного комплексу у Львові, інформує прес-служба ЛМР.

 

Вадим Ноздря зазначив, що цьогоріч планують розпочати очищення накопичених озер фільтрату на Грибовицькому сміттєзвалищі. Також він розповів про джерела фінансування проекту будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації існуючого полігону.

 

«Львівська міська рада розраховує і на власні кошти: у міському бюджету Львова на 2018 рік передбачено гроші на фінансування деяких заходів. Саме це фінансування міста дасть можливість швидше розпочати підготовчі роботи, особливо в частині проекту будівництва переробного комплексу. На цей рік сума близько 2 млн євро виділена з міського бюджету на першочергові підготовчі заходи.

 

Ще одне джерело фінансування, на яке ми розраховуємо і яке на сьогодні багато в чому для нас є гарантованим, – позика 25 млн євро від ЄБРР і 10 млн євро грантових коштів, тобто загальна сума – 35 млн євро. Насамперед ці кошти будемо використовувати на фінансування будівництва сміттєпереробного комплексу.

 

У цьому році плануємо розпочати очищення накопичених озер фільтрату на Грибовицькому сміттєзвалищі, тому що технологічно і за домовленістю з робочою групою, яка є при Малехівській сільській раді, ми маємо розпочинати саме з цього важливого елементу рекультивації, без якого подальші заходи є неможливими.

 

Паралельно, звичайно, розвиваємо й проект будівництва першої фази сміттєпереробного комплексу. І це все фінансуватиметься винятково за кошти Європейського банку після того як міська рада інвестує ту суму, що передбачена у бюджеті цього року.

 

На наступний етап передбачено до 4 млн євро. Він також важливий, тому що паралельно з будівництвом комплексу планується розвиток міської інфраструктури: відкриття центрів прийняття й обробки первинних відходів у кожному районі міста. На це, звичайно, також потрібно кошти, тому це фінансуватиметься за кредитні кошти», – зазначив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.


Схема заводу. Переглянути презентацію повністю можна тут.

02.03.2018