Лише 3 з 19-ти сміттєвих полігонів області мають документи.

 

В Івано-Франківській області є лише 3 офіційні полігони ТПВ, решта – стихійні сміттєзвалища, бо не мають документів.

 

Про це сьогодні, 1 березня, розповів заступник начальника Держекоінспекції в області Богдан Чукор під час засідання колегії, передає Бліц-Інфо.

 

Так, документи мають лише полігони у Рибному, в Калуші та Долині. Ще 16 працюють без документів.

 

«Решту навіть полігонами назвати не можна – це стихійні сміттєзвалища. Окрім того, більшість полігонів експлуатують понад 20 років, тобто вони вже себе вичерпали. Наприклад, Верховинський полігон у Бережниці не має обвалування, через що інфільтрат просочується у землю, сміття розносить вітром. Заболотівський полігон вже не діючий і мав готуватись до захоронення. Втім підприємець, який мав проводити ці роботи, поставив шлагбаум і далі приймає сміття. Відкрите кримінальне провадження. Була перевірка Богородчанської міськради – і виявили, що в них укладений договір на захоронення відходів на неіснуючому полігоні. Будуть штрафи і хтось зазнає відповідльності», – зазначив Богдан Чукор.

 

«У нас вже напрацьована з іноземними партнерами стратегія поводження з відходами. Зараз чекаємо на відповідь від військових щодо передачі 10 га землі в Рибному для будівництва сміттєпереробного заводу», – анонсувала заступниця голови ОДА Марія Савка.

01.03.2018