Весна спізнюється надовго

 

 

Нині на Галичину чекає найзимніша ніч -20°C -23°C в містах. А далі стовпчики термометрів аж так низько вже не опускатимуться. Втім календарна весна з фактичною явно не збігається. Комфортної весняної погоди чекати нам ще досить довго.

 

Мапа з сайту VentuSky

 

Вище нуля денні температури сягнуть щойно 5 березня. Через два дні, 7 березня, синоптики обіцяють +4°C, а вже 8 березня – знову 0°C.

 

Стійкі плюсові температури запанують аж 10 березня, але тепло буде відносним – лише +2°C — +5°C вдень. Відчутно пригріє після 24 березня, коли температура почне стрімко зростати й 26-27 березня становитиме +10°C.

 

 

На початок квітня прогнози погоди обіцяють нам +15°C, які протримаються буквально день-два, а далі знову позимніє до +10°C. Справжньої теплої весни, кажуть синоптики, не варто чекати до 20-х чисел квітня.

 

Та мусимо пам’ятати, що довгостроковий прогноз дуже непевний. На початку лютого, до прикладу, гідрометеостанції обіцяли, що початок весни буде теплішим на 15°C, ніж є фактично. Тож сподіватимемося, що вони – синоптики – помиляються і цього разу, щоправда, в інший бік, й весна насправді затримається не аж так надовго.

 

 

01.03.2018