Марію Ткачук через 2,5 роки після виборів таки зареєструють депутаткою облради.

 

Івано-Франківський окружний адміністративний суд завершив розгляд позовної заяви обласної ради щодо визнання протиправною бездіяльність голови обласної виборчої комісії та щодо зобов’язання до вчинення дій обласної виборчої комісії, інформує прес-служба Івано-Франківської обласної ради.

 

Ідеться про справу Марії Ткачук.

 

У позовній заяві обласна рада просила суд визнати протиправною бездіяльність голови обласної виборчої комісії Зіновія Карабіна через нескликання комісії щодо питання про встановлення інформації, замість якого депутатом обласної ради обрано Марію Ткачук, та зобов’язати голову ОВК скликати таке засідання комісії та внести відповідні зміни до постанови.

 

За результатами розгляду позовної заяви окружний адміністративний суд частково задовольнив позовні вимоги обласної ради.

 

«Зобов’язати обласну виборчу комісію внести зміни до постанови №48 від 17.10.2016 "Про визнання обраною та реєстрацію Ткачук М. М. депутатом Івано-Франківської обласної ради на чергових виборах депутатів обласної ради 25 жовтня 2015 року", якими вказати про заміщення Ткачук Марією Володимирівною депутата Івано-Франківської обласної ради Коцюра Сергія Петровича, який достроково припинив повноваження депутата Івано-Франківської обласної ради», — йдеться в результативній частині рішення.

 

Юридична колізія виникла через те, що раніше обласна виборча комісія у своїй постанові не виписала чітко, замість кого Марія Ткачук набуває повноважень депутата обласної ради. З цієї причини Марія Ткачук подала позов до суду проти голови обласної ради. Водночас на сесії обласної ради неодноразово звучала інформація, що надання повноважень Марії Ткачук спричинить ситуацію, коли в обласній раді буде 85 депутатів, що поставило б під сумнів легітимність ухвалених рішень та було б порушенням Закону України "Про місцеві вибори".

28.02.2018